Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
31.07.2020

Керівника підрозділу державного підприємства судитимуть за заволодіння понад 3 млн грн бюджетних коштів

     

Бориспільською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника одного із структурних підрозділів Київського райцентру «Київцентраеро» Державного підприємства обслуговування повітряного руху України за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2013 році між структурним підрозділом Київського райцентру «Київцентраеро» Державного підприємства обслуговування повітряного руху України та товариством укладено договір про виконання робіт з капітального ремонту та технічного переоснащення службової і технічної будівлі на суму понад 14 млн грн. У подальшому, між ними укладено додаткові угоди щодо зміни строків виконання робіт та їх вартості, після чого структурним підрозділом підприємства на рахунок товариства із бюджету безпідставно перераховано понад 3 млн грн., чим державному бюджету завдано збитків на вказану суму.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 419