Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
31.07.2020

Суд задовольнив позов прокуратури про повернення у власність держави земельної ділянки вартістю понад 13 млн грн на Харківщині

      

Господарським судом Харківської області задоволено позов Чугуївської місцевої прокуратури в інтересах держави до приватного підприємства про стягнення заборгованості за договором оренди земельної ділянки в сумі понад 1 млн грн, розірвання договору та зобов’язання повернути Чугуївській міській раді Харківської області земельну ділянку вартістю понад 13 млн грн.

Встановлено, що між Чугуївською міською радою та приватним підприємством укладено договір оренди землі площею 15,3 га строком на 25 років з метою розташування об’єкта стаціонарної рекреації, для розміщення та обслуговування кемпінгів, будинків відпочинку. Відповідно до умов договору, орендна плата вноситься орендарем у грошовій формі у розмірі 1 відсотку до нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Згідно з розрахунком заборгованості з орендної плати за користування земельною ділянкою, встановлено, що орендна плата вноситься орендарем несвоєчасно та не в повному обсязі з 2017 року. Це стало підставою для направлення відповідного позову до суду.

Рішення суду першої інстанції набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 416