Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.09.2020

На Дніпропетровщині викрито групу осіб, які постачали товари до так званої «ДНР»

           

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито групу осіб, які налагодили схему постачання товарів до так званої «ДНР». Наразі одному з учасників групи повідомлено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, протягом 2019-2020 років група осіб на території Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей постачала товари народного споживання на непідконтрольні Україні території всупереч вимогам чинного законодавства. Вони вносили до митних документів недостовірні дані про нібито експорт товарів до Республіки Азербайджан та Грузії транзитом через територію Російської Федерації, а фактично такі товари постачалися до так званої «ДНР», де у подальшому реалізовувалися місцевими підприємствами. Митні платежі, податки та збори від такої діяльності надходили до бюджету псевдореспубліки та використовувалися для забезпечення діяльності терористичної організації.

Під час обшуків вилучено документацію стосовно постачання товарів, комп’ютерну техніку, грошові кошти та продукцію, а також транспортний засіб тощо.

Досудове розслідування триває. Воно здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Дніпропетровській області за оперативного супроводу головного відділу по боротьбі з корупцією та злочинами у сфері економіки Управління СБУ в області.


Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області
кількість переглядів: 310