Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
21.09.2020

На Донеччині судитимуть директора фармацевтичного підприємства за фінансування тероризму

          

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства за сприяння діяльності терористичної організації та фінансування тероризму (ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 258-5 КК України).

За даними слідства, наприкінці 2014 року директор товариства з обмеженою відповідальністю, яке здійснювало фінансово-господарську діяльність у фармацевтичній сфері у м. Горлівці, вирішив продовжити роботу підприємства на території, тимчасово окупованій незаконними збройними формуваннями РФ.

Він перереєстрував товариство у так званому «Департаменті державної реєстрації Міністерства доходів та зборів «ДНР» та за рахунок сплати податків до «Центрального республіканського банку «ДНР» фінансував терористичну організацію і здійснював інше сприяння її злочинній діяльності, зокрема шляхом безоплатного забезпечення бойових підрозділів медикаментами.

На даний час підприємство виробляє та реалізовує через контрольовані окупаційним режимом комерційні структури понад 40 найменувань продукції.


Пресслужба Донецької обласної прокуратури
кількість переглядів: 350