Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.09.2020

Депутата Васильківської райради судитимуть за незаконне заволодіння земельною ділянкою вартістю понад 10 млн грн

                                              

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно депутата Васильківської районної ради за фактом незаконного заволодіння земельною ділянкою площею майже 30 га вартістю понад 10 млн грн на території Васильківського району.

Йому інкриміновано шахрайство, використання підроблених документів, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, у великому розмірі та подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 209, ст. 366-1 КК України).

За даними слідства, у 2017 році депутат райради, використовуючи підроблені документи, а саме державний акт та витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, ввівши в оману державного реєстратора, зареєстрував право власності на земельну ділянку. Після чого, цю землю підозрюваний передав до статутного капіталу фермерського господарства, у якому є директором.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Васильківським відділом поліції за процесуального керівництва Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської обласної прокуратури
кількість переглядів: 392