Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
24.09.2020

Депутат Сумської міської ради підозрюється в організації схеми заволодіння бюджетними коштами

                             

Керівник Сумської обласної прокуратури повідомив про підозру депутатові Сумської міської ради VII скликання у заволодінні бюджетними коштами (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, депутат з двома спільниками організував схему незаконного збагачення. Він лобіював питання щодо виділення коштів з міського бюджету на капітальний ремонт конкретних об’єктів житлового фонду. У подальшому особисто вирішував, який підконтрольний суб’єкт господарювання виступатиме підрядником при виконанні замовлення. Після завершення робіт організації вносили до офіційних документів завідомо недостовірні відомості щодо вартості використаних будівельних матеріалів. Таким чином, організована група заволоділа бюджетними коштами під час ремонту 9 об’єктів житлового фонду на загальну суму 654 тис грн.

Також раніше було повідомлено про підозру власнику та фінансовому директору підрядної організації.

Викрито підозрюваних за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Сумській області ДСР Нацполіції України слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Сумської обласної прокуратури

кількість переглядів: 279