Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.10.2020

На Дніпропетровщині двоє поліцейських підозрюються у привласненні золотих прикрас, які були речовими доказами у справі

         

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом працівникам відділу поліції у м. Кривому Розі за заволодіння чужим майном, за попередньою змовою (ч. 3 ст. 191 КК України). Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

За даними слідства, у травні 2019 року оперуповноважені затримали жителя м. Кривого Рогу за крадіжку золотих прикрас на суму понад 130 тис гривень. Він зізнався у скоєному та добровільно віддав крадене. Натомість, поліцейські не склали жодного процесуального документу щодо добровільного повернення прикрас та, усвідомлюючи, що ювелірні вироби є речовими доказами у кримінальному провадженні, привласнили їх. Згодом вони реалізували прикраси на одному з ринків міста.

Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури
кількість переглядів: 299