Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.10.2020

Заволодіння 7,5 млн грн бюджетних коштів – на Одещині судитимуть керівника підприємства

       

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника одного із комерційних підприємств за фактом заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 1 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018 році керівник комерційного підприємства разом із інженером технічного нагляду внесли до офіційних документів – актів приймання виконаних робіт недостовірні відомості про завищення обсягів підрядних робіт, які фактично не виконані. Внаслідок цього директор заволодів 7,5 млн грн бюджетних коштів, якими розпорядився на власний розсуд. Вказані кошти були виділені Південним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням та призначалися для будівництва двох казарм поліпшеного планування у м. Подільськ Одеської області.

Обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом службового підроблення перебуває на розгляді у суді.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 346