Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.11.2020

За недбале ставлення до військової служби судитимуть екскерівника одного з Головних військових представництв Міноборони

     

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця одного з Головних військових представництв Міноборони України за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2018 року полковник, тимчасово виконуючи обов’язки начальника військового представництва, не перевірив та підписав відомості у розрахункових матеріалах договірної ціни до державних контрактів з оборонного замовлення, а також калькуляції договірної ціни виготовлення військового протигазу. Такими діями державі спричинено понад 2 млн грн збитків. Під час розслідування їх відшкодовано до держбюджету в повному обсязі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львові, оперативний супровід – Управлінням СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 550