Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.11.2020

Вимагання від онкохворого неправомірної вигоди за операцію – викрито лікаря Луганського обласного онкологічного диспансеру (ФОТО)

                    

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури викрито лікаря хірургічного відділення обласного клінічного онкологічного диспансеру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за проведення операції та лікування онкохворого (ч. 4 ст. 354 КК України).

За даними слідства, лікар вимагав та одержав 15 тис грн за проведену операцію, виписку з медичного закладу та подальше амбулаторне лікування.

За результатами обшуку приміщення лікарні правоохоронці вилучили отримані медиком грошові кошти. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Слідчі і процесуальні дії здійснюються спільно зі слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області та Головним відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



За матеріалами Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 494