Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.11.2020

У Києві правоохоронці викрили та блокували діяльність незаконного каналу маршрутизації міжнародного телефонного трафіку (ФОТО)

                    

Київською місцевою прокуратурою № 4 спільно зі слідчими Дніпровського Управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами СБУ заблоковано діяльність незаконних каналів передачі міжнародного телефонного трафіку в обхід центрів комутації (ч. 2 ст. 361 КК України).

За даними слідства, група осіб на території м. Києва та Київської області, використовуючи спеціальне програмне забезпечення та телекомунікаційне обладнання, в обхід міжнародних центрів комутації, обробляли трафік за технологією ІР-телефонії. Вони орендували помешкання та придбали транспортні засоби, які, обладнані спеціальною технікою, постійно пересувалися.

З січня по липень 2020 року Українським державним центром радіочастот засвідчено факти надходження вхідного трафіку голосової телефонії на телекомунікаційну мережу загального користування одного із українських операторів. Вказаний канал зв’язку є непідконтрольним вітчизняним операторам та органам, які здійснюють державний нагляд за ринком телекомунікації.

Під час проведення обшуків в межах кримінального провадження вилучено комп’ютерну техніку із встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, GSM-шлюзи та сім-бокси, близько 25 тис відпрацьованих сім-карток різних мобільних операторів, апаратне мережеве обладнання – роутери, модеми, серверне обладнання, мережеві плати, задіяні для здійснення протиправної діяльності, а також встановлено ІР адреси серверів, зареєстрованих у країнах ЄС. Також вилучено бухгалтерську, фінансову-господарську та іншу документацію.

Наразі слідчі дії тривають. Встановлюються особи, причетні до організації діяльності незаконних каналів передачі телефонного трафіку та його можливе використання особами, причетними до протиправної діяльності незаконних збройних формувань Д/ЛНР. Також в межах слідства перевіряється причетність до організації злочину співробітників правоохоронних та контролюючих органів, у тому числі органів Служби безпеки України.

кількість переглядів: 511