Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
01.12.2020

Судитимуть власника та керівника фірми-підрядника, які «відмили» 1,5 млн грн на ремонті мосту на Рівненщині

                                  

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора та власника товариства з обмеженою відповідальністю за фактом службового підроблення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, а також легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, директор товариства за попередньою змовою з його власником здійснили службове підроблення акту приймання виконаних будівельних робіт та довідки про вартість робіт під час ремонту мосту в селі Ремчиці Сарненського району. Вони внесли неправдиві дані щодо робіт, які фактично не були виконані, на 1 млн 519 тис грн та шляхом зловживання службовим становищем заволоділи коштами Служби автомобільних доріг у Рівненській області. У подальшому здійснили фінансові операції за рахунок незаконно отриманих коштів, чим легалізували їх.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури

кількість переглядів: 351