Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.12.2020

На Херсонщині викрито схему заниження податкових платежів на майже 8 млн грн (ФОТО)

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито групу осіб на ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

За даними слідства, учасники схеми у 2018-2019 роках, використовуючи фіктивні ФОПи, які працюють за спрощеною системою оподаткування, налагодили продаж молочної продукції на заводи, сплачуючи значно нижчий відсоток податку.

Всього на рахунки підприємців було зараховано майже 50 млн грн для закупівлі молока, які в подальшому переведено в готівку. Такі дії призвели до ухилення від сплати податків на суму майже 8 млн грн.

За результатами обшуків офісних та житлових приміщень, транспортних засобів вилучено 4,5 млн грн, печатки, банківські картки, реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, а також чорнові записи, що підтверджують проведення неіснуючих фінансово-господарських операцій.

Заходи із викриття проводилися працівниками слідчого управління ДФС в Херсонській області спільно з відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Херсонській області.

Досудове розслідування триває.

 

 

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури

кількість переглядів: 265