Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.12.2020

Прокуратура в апеляції домоглася повернення в державну власність сільгоспземель на Харківщині вартістю 11 млн грн

                            

За принципової позиції обласної прокуратури Харківським апеляційним судом скасовано 16 рішень суду першої інстанції, позови прокуратури задоволено у повному обсязі, у власність держави повернуто земельні ділянки сільськогосподарського призначення на території Печенізького району.

Харківською місцевою прокуратурою №2 у 2019 році було пред’явлено 16 позовів до Печенізького районного суду Харківської області щодо повернення земельних ділянок площею близько 100 га та вартістю 11 млн грн, які були незаконно безоплатно передані фізичним особам під час нібито «розпаювання» фермерського господарства. При цьому встановлено, що фізичні особи не планували займатись фермерством, не мали відповідної освіти та техніки. Таким чином, процедуру безоплатної передачі ділянок було застосовано, щоб уникнути земельних торгів та незаконно безоплатно приватизувати державні землі.

Рішеннями Печенізького районного суду Харківської області у задоволенні всіх 16 позовів було відмовлено в повному обсязі. За участі обласної прокуратури ці рішення оскаржено в апеляційній інстанції.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 366