Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.01.2021

Незаконна порубка дерев – на Кіровоградщині підозрюють колишню голову сільради (ФОТО)

       

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому голові однієї із сільських рад Олександрійського району Кіровоградщини за фактом зловживання владою або службовим становищем (ч.1 ст. 364 КК України).

За даними слідства, колишній голова сільради, вийшовши за межі своїх повноважень, видала дозвіл на санітарну чистку лісопосадки без належного обґрунтування цієї потреби та умисно не вказала кількісних та якісних характеристик дерев, які підлягали чистці, чим фактично дозволила підприємцю здійснювати вирубку будь-яких дерев на зазначеній ділянці. За допомогою найманої сили, місцевий підприємець встиг знищити 44 дерева. Правоохоронні органи припинили незаконну порубку дерев в лісосмузі. Відповідно до висновку судово-економічної експертизи розмір завданих державі збитків складає 226 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Кіровоградської обласної прокуратури

кількість переглядів: 379