Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.01.2021

На Чернігівщині за умисне вбивство подружжя засуджено двох осіб – до довічного позбавлення волі та 15 років за ґратами

         

Чернігівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу першого заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури, ухваливши рішення, яким двох осіб визнано винними в умисному вбивстві та розбійному нападі, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (п.п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України).

Апеляційний суд призначив обвинуваченому покарання у виді довічного позбавлення волі, а його спільниці - 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна.

Прокуратурою доведено, що в червні 2017 року в селі Шаповалівка Борзнянського району засуджені вбили подружжя з міста Києва, з якими періодично проводили окультні обряди. У подальшому вони заволоділи їх майном, у тому числі тим, яке знаходилося у квартирі вбитих в місті Києві.

Нагадаємо, судом першої інстанції обвинувачених було засуджено за умисне вбивство двох осіб до 15 та 11 років позбавлення волі відповідно.

Водночас, цим же вироком чоловіка та жінку виправдано за ч. 4 ст. 187 КК України (вчинення розбійного нападу з метою заволодіння майном потерпілих).

Вирок апеляційного суду набрав законної сили.


За матеріалами Чернігівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 517