Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.01.2021

Масове виготовлення фальшивих документів для виїзду за кордон – судитимуть групу з трьох осіб

          

Сумською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за незаконне переправлення осіб через державний кордон України та підроблення документів (ч. 3 ст. 332 та ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, жителька м. Київ, маючи досвід роботи у митній та міграційній сферах, сприяла зацікавленим особам у незаконному переправленні через державний кордон. До цієї діяльності жінка залучила свого чоловіка та жителя м. Ужгород, який безпосередньо виготовляв підроблені документи. Обвинувачені підшукували клієнтів у мережі Інтернет, розміщуючи відповідні оголошення.

Зокрема, учасники групи надали жителю Сумщини, який хотів оформити документи для виїзду двох громадян Іраку до країн Європейського Союзу, підроблені папери високої якості. Свої «послуги» вони оцінили у 75 тис грн.

Діяльність організованої групи було припинено співробітниками Служби безпеки України за процесуального керівництва прокуратури та оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Сумській області.

Тоді під час обшуків за місцем проживання обвинувачених вилучено документи, які мають ознаки підробки, голографічні елементи захисту, велику кількість печаток українських державних установ та офіційних представництв іноземних держав, а також обладнання для виготовлення документів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Сумської обласної прокуратури
кількість переглядів: 377