Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.01.2021

В Сумах військовою прокуратурою солдата викрито на збуті вибухівки (ФОТО)

       

За процесуального керівництва військової прокуратури Сумського гарнізону задокументовано факти реалізації військовослужбовцем військової служби за контрактом вибухової речовини (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2020 року військовослужбовець збув цивільній особі 1,5 кг вибухової речовини – пластиду за 20 тис грн. У січні 2021 року він збув цивільній особі за 60 тис грн другу частину речовини, за візуальними ознаками схожої на вибухову речовину - пластид, орієнтовною масою понад 3 кг під контролем правоохоронців. Після цього його затримано військовою прокуратурою Сумського гарнізону спільно зі слідчими Слідчого управління ГУ Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Сумській області та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 335