Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.01.2021

Хабар за оформлення документів – підозрюється посадовець Харківської філії "Центру державного земельного кадастру"

           

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 5 повідомлено про підозру посадовцю регіональної філії держпідприємства «Центр державного земельного кадастру» за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, в середині 2020 року до Харківської регіональної філії «Центр державного земельного кадастру» звернувся місцевий мешканець з приводу отримання документів для розробки проєкту відведення земельної ділянки та передання її у власність.

Посадовець установи за надання таких документів вимагав 21,5 тис грн. А громадянин, в якого вимагалися кошти, звернувся до правоохоронних органів.

18 січня 2021 року після передачі третьої частини грошових коштів у розмірі 10 тис грн підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України. Також йому було повідомлено про підозру.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває – його здійснюють слідчі відділу поліції № 2 Харківського райуправління поліції № 1 Головного управління Нацполіції в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 331