Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.01.2021

На Київщині судитимуть учасників озброєної банди на чолі з так званим смотрящим по Лук’янівському СІЗО

           

Київська обласна прокуратура скерувала до Макарівського райсуду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно організатора та п’яти учасників озброєної банди, які займалися розбійними нападами, а також крадіжками чужого майна (ст. 257, ч. 3,5 ст. 185, ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, учасники банди на чолі з раніше неодноразово судимим за аналогічні злочини мешканцем Броварів, який у кримінальних колах називав себе «смотрящим по Лук’янівському СІЗО», здійснювали напади на громадян, підприємства, установи та організації.

До відбору кандидатів у банду «смотрящий» підходив ретельно та враховував особисті якості кандидатів – схильність до вчинення корисливих злочинів із застосуванням насильства, умови та спосіб їх життя, фізичну підготовку, зв’язки, здатність до підпорядкування тощо.

Всього на рахунку угруповання 9 епізодів злочинної діяльності.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Київської обласної прокуратури
кількість переглядів: 349