Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.01.2021

Понад 3 млн грн збитків комунальній лікарні – у Черкасах судитимуть директора

       

Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних медичних закладів м. Черкаси за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, керівник закладу допустив закупівлю за бюджетні кошти стаціонарної ангіографічної рентгенівської системи за завищеною ціною, завдавши комунальній лікарні понад 3 млн грн збитків. Зокрема, він уклав договір закупівлі за бюджетні кошти обладнання для потреб медицини, стоматології та ветеринарної медицини за значно завищеною ціною. При цьому він не забезпечив належну перевірку дійсної вартості стаціонарної ангіографічної рентгенівської системи, що призвело до перерахування приватному товариству бюджетних коштів у сумі понад 14 млн грн, у той час, як згідно проведеної експертизи вартість цього обладнання склала понад 11 млн грн.

Викрито посадовця прокуратурою спільно з працівниками Управління СБУ в Черкаській області та слідчими Черкаського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 321