Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.01.2021

На Кіровоградщині викрито агента ФСБ РФ, який збирав дані про військовослужбовців

       

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури слідчими Управління СБУ в області повідомлено про підозру громадянину за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, мешканець Кропивницького надав згоду представникам Федеральної служби безпеки Російської Федерації щодо співпраці на негласній основі з метою проведення підривної діяльності проти України. За їхнім завданням він збирав та передавав інформацію про військовослужбовців одного з підрозділів Збройних Сил України, а також представників місцевих органів влади. Зібрані дані агент мав передавати російським кураторам через відпрацьовані канали зв’язку.

В ході санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено засоби телекомунікаційного зв’язку та особисті записи з доказами злочинної діяльності.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Кіровоградської обласної прокуратури

кількість переглядів: 342