Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
25.02.2021

На Рівненщині судитимуть поліцейського за перевищення повноважень та нанесення тілесних ушкоджень місцевому жителю

          

Рівненською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно працівника Головного управління Національної поліції в Рівненській області, якому інкриміновано нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень та перевищення службових повноважень (ч. 1 ст. 121, ч. 2 ст. 365 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді 2020 року інспектор роти поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в області на території автовокзалу у м. Сарни наніс тяжкі тілесні ушкодження місцевому жителю через начебто образи на адресу правоохоронця, перевищивши таким чином службові повноваження.

Досудове розслідування проводили слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому,

У разі доведення вини, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури
кількість переглядів: 410