Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
07.04.2021

На Полтавщині заочно засуджено «заступника начальника штабу мотострілкової бригади ЛНР»

           

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури особу заочно засуджено за сприяння діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Вироком суду чоловіку призначено 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У ході спеціального досудового розслідування встановлено, що полтавець вступив до складу 4-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу народної міліції так званої «ЛНР». Упродовж грудня 2015 – лютого 2017 років він, перебуваючи на «посаді заступника начальника штабу», забезпечував організацію і контроль бойових чергувань у структурних підрозділах бригади та на блокпостах, розташованих на території Луганської області, проводив інструктажі добових нарядів незаконних збройних формувань тощо.

За участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі не передбачених законом збройних формувань від керівництва терористичної організації «ЛНР» чоловік отримав нагороди «Защитник отечества» та «Учасник первого парада».

Наразі засуджений переховується на тимчасово окупованій території України і перебуває у розшуку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.


За матеріалами Полтавської обласної прокуратури
кількість переглядів: 369