Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
07.04.2021

Незаконний вирок українському активісту – кримський «суддя» підозрюється у порушенні законів та звичаїв війни

                                    

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру «судді» незаконно створеного «Київського районного суду міста Сімферополя» у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, нехтуючи положеннями Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, брав безпосередню участь в реалізації політики держави-окупанта, спрямованої на переслідування громадян України в Криму. Протягом квітня-травня 2015 року «суддя» здійснював кримінальне переслідування українського активіста у сфабрикованій справі щодо нібито умисного спричинення легкої шкоди здоров’ю працівника кримського спецпідрозділу «Беркут» 18 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у м. Києві. Порушуючи заборону застосовувати кримінальне законодавство РФ на окупованій території, він незаконно засудив українського активіста до 4 років та 2 місяців позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі.

Примітка: Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прокуратури АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 416