Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.04.2021

Розтрата у майже 500 тис грн на закупівлі автомобіля на Харківщині – підозрюються підприємець та колишній заступник директора ДП (ФОТО)

                                     

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури колишньому заступнику директора державного підприємства та приватному підприємцю повідомлено про підозру у розтраті державних коштів шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, заступник директора підприємства уклав з приватним підприємцем договір купівлі-продажу автомобіля на базі вантажівки "Урал-375" 1983 року випуску без проведення належної процедури закупівлі. Після укладання відповідного договору за вказівкою заступника директора ДП на рахунок підприємця було перераховано майже 900 тис грн державних коштів. Проте відповідно до висновку транспортно-товарознавчої експертизи ринкова вартість даного автомобіля становить понад 400 тис грн. Таким чином державі в особі державного підприємства завдано матеріальну шкоду в розмірі майже 500 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Полтаві.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 


 

 

 

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 446