Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.04.2021

Незаконний видобуток піщано-гравійної суміші на майже 7,3 млн грн – судитимуть підприємця на Закарпатті (ФОТО)

       

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно приватного підприємця за фактом незаконного видобутку піщано-гравійної суміші (ч. 2 ст. 240 КК України).

Встановлено, що підприємець протиправно видобував корисні копалини загальнодержавного значення під виглядом робіт із розчистки русла р. Тиса.
Для видобування піщано-гравійної суміші він залучив найманих робітників та вантажну техніку, а здобуту суміш у подальшому реалізовував мешканцям району. Експертизою встановлено, що дії підприємця завдали державі близько 7,3 млн грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




За матеріалами Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 600