Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
07.05.2021

Повідомлено про підозру «першому заступнику голови адміністрації» м. Шахтарська у посяганні на територіальну цілісність України

            

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області та в умовах збройного конфлікту, Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру особі у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що «перший заступник голови адміністрації» м. Шахтарська з початку 2019 року і по теперішній час реалізовує політику окупаційної адміністрації Донеччини. Зокрема, псевдопосадовець забезпечує формування «місцевого бюджету» та проведення мобілізаційної роботи з метою залучення до лав НЗФ РФ місцевого населення.

Окрім того, підозрюваний на особистих зустрічах із мешканцями м. Шахтарська і в ЗМІ проводить агітаційно-роз’яснювальну та пропагандистську роботу з формування думки щодо легітимності створення та діяльності «ДНР».

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях.


За матеріалами Донецької обласної прокуратури
кількість переглядів: 407