Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
07.05.2021

Заступник Добропільського міського голови підозрюється у привласненні майже 730 тис грн під час будівництва спортивного майданчику

             

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заступнику Добропільського міського голови повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний у 2018 році, перебуваючи на посаді начальника одного із відділів Добропільської міськради, у змові з директором комунальної фізкультурно-оздоровчої установи розробили пакет документів та подали його до облдержадміністрації для будівництва спортивного майданчику в м. Білозерське, який до цього вже був збудований. У подальшому він уклав фіктивний договір з місцевим підприємцем про будівництво майданчику з міні-футболу, підробивши акти виконаних робіт. Таким чином, сума завданих державі збитків склала майже 730 тис грн.

Наразі підприємцю, який обіймає посаду заступника одного із селищних голів Донеччини, та службовій особі комунальної установи вже повідомлено про підозру.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Донецької обласної прокуратури
кількість переглядів: 454