Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.06.2021

Організація наркотрафіку на території Київського СІЗО – викрито «смотрящого»

Київською міською прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо групи осіб за фактами встановлення або поширення злочинного впливу, систематичного збуту на території  ДУ «Київський слідчий ізолятор» наркотичних засобів та психотропних речовин, незаконного поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 255-1, ч. ч. 1, 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, один з ув’язнених, перебуваючи у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу - так званого «смотрящого» за карцером слідчого ізолятора, налагодив незаконне постачання наркотичних засобів і психотропних речовин до слідчого ізолятора та їх збут ув’язненим.

Наразі за результатами проведених слідчих та розшукових дій йому  повідомлено про підозру за фактом встановлення або поширення злочинного впливу, вчиненого повторно або в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах чи установах виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Тривають слідчі дії, встановлюються всі обставини злочину та особи, які можуть бути до нього причетними.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві за процесуального керівництва прокурорів відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Київської міської прокуратури та за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань у місті Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 За матеріалами  Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 445