Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.06.2021

Незаконна реєстрація земель вартістю понад 10 млн грн поряд з місцем паломництва хасидів в Умані – підозрюють членів злочинної групи

                       

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом членам злочинної групи, які шахрайським способом, використовуючи підроблені документи та зловживаючи повноваженнями, здійснили незаконну державну реєстрацію 5 земельних ділянок вартістю понад 10 млн грн поблизу історико-культурного центру ім. Раббі Нахмана в Умані (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3  ст. 365-2,  ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підозрювані, серед яких троє державних реєстраторів, без відповідних рішень Уманської міської ради про надання дозволу на розробку та виготовлення технічної документації із землеустрою, використовуючи завідомо підроблені бланк державного акту на право приватної власності на землю, ряд рішень Уманської міської ради про передачу у власність земельних ділянок, зареєстрували право власності на земельні ділянки поряд з місцем паломництва хасидів в Умані. В подальшому землі реалізували на користь третіх осіб, чим спричинили територіальній громаді м. Умань збитки.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 395