Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.06.2021

Заволодіння майже 850 тис грн бюджетних коштів — на Харківщині 6 членам злочинної організації повідомлено про підозру

                                           

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 6 особам за фактами заволодіння бюджетними коштами, створення та участі у злочинній організації, а також службового підроблення (ч. 2, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2018 році головний інженер підприємства з видобутку природного газу разом з іншою особою з метою заволодіння коштами компанії «Укргазвидобування» створили злочинну організацію. До її складу входили ще четверо осіб: директор комунального підприємства, яке керує полігоном побутових відходів, директор товариства з обмеженою відповідальністю та два пособники. Два спільники складали завідомо неправдиві товарно-транспортні накладні, до яких вносили недостовірні дані про об’єм вивезених відходів буріння, які фактично не вивозилися. Директор товариства з обмеженою відповідальністю і директор комунального підприємства підписували ці документи. Організатори, у свою чергу, керували діями всіх учасників групи. Сума завданих збитків складала майже 850 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії тривають, встановлюється причетність підозрюваних до вчинення інших кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний – Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 413