Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.06.2021

2 млн грн «відкату» керівництву держустанови – судитимуть двох підприємців

      

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох підприємців за фактами пропозиції надання неправомірної вигоди керівництву державного підприємства, підроблення і використання підроблених документів та спроби заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що представник суб’єкта господарювання та переможець тендеру на закупівлю спортивного обладнання звернулися до керівництва державного підприємства, підпорядкованого Міністерству молоді та спорту України, з пропозицією підписання фіктивних актів приймання-передачі товару на 2,7 млн грн без фактичної поставки спортобладнання. За що було запропоновано «відкат» у розмірі 10% від вартості товару.

Крім того, переможець тендеру запропонував керівництву держпідприємства прийняти товар на 1,6 млн грн, який не відповідає технічному завданню, за що пропонував неправомірну вигоду у розмірі 30% від його вартості, а також 10% за відтермінування строків поставки іншого товару на загальну суму 14 млн грн.

Таким чином, загальна сума неправомірної вигоди запропонованої керівництву держпідприємства становить понад 2 млн грн, які мали бути передані після фактичного надходження державних коштів на рахунки та їх обготівкування.

Правоохоронці затримали підприємця та переможця тендеру після підписання актів приймання-передачі товару на суму 2,7 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалося  слідчими Подільського УП Головного управління Нацполіції у м. Києві за матеріалами Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами  Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 469