Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.07.2021

Привласнення 5 млн грн під час реставрації будинку Руссова в Одесі – судитимуть підрядника

                          

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії, що виконувала ремонтно-реставраційні роботи у приміщеннях будинку Руссова, за фактом службового підроблення та привласнення 5 млн грн (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у травні 2018 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством-підрядником укладено договір щодо виконання ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням під громадський будинок пам’ятки містобудування та архітектури.

Проте під час ремонтних робіт керівник підприємства-підрядника, зловживаючи своїм службовим становищем, склала та видала за вищезазначеним договором завідомо неправдиві акти приймання виконаних будівельних робіт, довідки про вартість та витрати із внесенням до них недостовірних відомостей щодо обсягів виконаних робіт.

У ході досудового розслідування прокуратурою пред’явлений позов про відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 345