Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.07.2021

Затримано чоловіка, який влаштував вибухи у поштоматах Києва та Одеси (ФОТО)

      

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва затримано чоловіка за фактом умисного знищення або пошкодження майна (ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними слідства, 29 липня 2021 року у приміщенні одного із ТЦ на Оболоні у скринці поштомату «Нової пошти» стався вибух. Згодом аналогічний вибух стався у поштоматі в Одесі. Попередньо правоохоронці встановили, що у цих поштоматах здетонували саморобні вибухові пристрої,  ніхто не постраждав.

За результатами слідчих дій встановлено та затримано уродженця АРК Крим, мешканця м. Чернівці.

У ході обшуків за місцем проживання чоловіка виявлено частини саморобного вибухового пристрою, пакети з порошкоподібною речовиною, схожою на вибухову, засіб для заглушування GSM сигналу, товарні накладні «Нової Пошти», чорнові записи тощо. Також у затриманого виявили паспорти громадянина України та РФ, видані на його ім’я.

Наразі йому готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Встановлюються обставини та мотив вчинення злочинів. Вилучені предмети та речовини направлено на експеризи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Оболонського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 430