Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.07.2021

Сприяння у проведенні незаконних призовних кампаній в окупованому Криму – громадянину України повідомлено про підозру

                               

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя громадянину України повідомлено про підозру у пособництві в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 КК України), що полягало у сприянні незаконній діяльності «військового комісаріату Республіки Крим» під час проведення незаконних призовних кампаній на території окупованого півострова.  

За даними слідства, після окупації Російською Федерацією півострова Крим підозрюваний, будучи власником та керівником приватного підприємства у Сакському районі АР Крим, що спеціалізується на пасажирських перевезеннях, здійснив його перереєстрацію відповідно до законодавства РФ та продовжив займатися підприємницькою діяльністю. Протягом 2016-2017 років, уклавши договори з «військовим комісаріатом Республіки Крим», він надавав допомогу окупаційні владі у забезпеченні проведення 4 незаконних призивних кампаній в Криму. Зокрема, систематично надавав транспортні засоби для перевезень призовників з військових комісаріатів різних районів окупованого півострова до збірного розподільного пункту «Республіки Крим» та залізничного вокзалу у м. Сімферополі, звідти вони прямували для проходження служби за межі окупованого півострова.   

Згідно з умовами одного із контрактів, транспортні засоби, що належали підприємству підозрюваного, під час проведення однієї призовної кампанії мали здійснити 496 рейсів, перевізши 3200 осіб. Плата за надані послуги становила понад 1 млн російських рублів. 

Правоохоронці виявили підозрюваного 29 липня 2021 року на території Міжнародного аеропорту «Херсон» при спробі в’їзду до України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління СБУ в АР Крим.

За матеріалами прокуратури АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 337