Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
28.08.2021

Прокуратура повідомила про підозру посадовцю підприємства через забруднення повітря шкідливими речовинами

      

Дніпровською окружною прокуратурою м. Києва повідомлено про підозру першому заступнику керівника акціонерного товариства за фактом забруднення атмосферного повітря шкідливими для здоров’я людей речовинами (ч. 1 ст. 241 КК України).

За даними слідства, керівництво столичного підприємства в процесі виробничої діяльності з виготовлення фанери та дерев’яних плит, грубо ігноруючи вимоги дозвільних документів у сфері охорони навколишнього природного середовища та приписи контролюючих органів, протягом 2016-2018 років допускали наднормативні викиди небезпечних забруднюючих речовин в атмосферне повітря, у тому числі в зоні житлової забудови в районі Соцміста, концентрація яких перевищувала гранично допустимі норми до 6 разів.

Згідно висновків експертиз, вказані перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин призводили до погіршення стану атмосферного повітря і, як наслідок, здійснювали негативний вплив на здоров’я мешканців Дніпровського району.

Слідство у кримінальному проваджені триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами  Київської міської прокуратури

 

кількість переглядів: 540