Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.09.2021

Правоохоронці ліквідували канал контрабандного постачання сильнодіючих лікарських засобів (ФОТО)

                               

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність злочинної групи, яка налагодила канал контрабандного постачання до України з Молдови сильнодіючих лікарських засобів в особливо великому розмірі, що містять у своєму складі анаболічні речовини, а саме метандієнон та нандролон. Одному з членів групи повідомлено про підозру за фактом контрабанди (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 КК України).

За даними слідства, троє осіб налагодили контрабанду сильнодіючих лікарських засобів, пересилаючи їх поштовим сервісом ДП «Укрпошта» на адреси одержувачів у США, за схемою: один одержувач – одна посилка.

У ході обшуків за місцями мешкання та в автомобілях членів групи виявлено та вилучено понад 360 тис таблеток та близько 17,5 тис флаконів і ампул сильнодіючих лікарських засобів та інших лікарських препаратів, мобільні телефони, чорнову бухгалтерську документацію та інформацію про здійснення відправлення препаратів за кордон.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі співробітниками Управління СБУ в Одеській області.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим двом учасникам злочинної групи.

Досудове слідство триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 371