Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.09.2021

На Дніпропетровщині судитимуть підприємця за привласнення понад 1,2 млн грн бюджетних коштів

       

За процесуального керівництва Жовтоводської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця за фактами привласнення чужого майна в особливо великих розмірах та використання завідомо підробленого документа (ч.5 ст.191 та ч.4 ст.358 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2020 року громадянка уклала з Дмитрівською сільською радою вісім договорів підряду на виконання ремонту основи під дорожнє покриття в селах Кринички, Доброгірське та Посуньки Верхньодніпровського району. При цьому реально виконувати ці роботи вона не збиралася, оскільки не мала відповідних матеріальних ресурсів та техніки.

У подальшому обвинувачена надала сільській раді офіційні документи, що містили неправдиві відомості про начебто виконання робіт у повному обсязі, внаслідок чого безпідставно отримала понад 1,2 млн грн бюджетних коштів. З метою відшкодування спричинених державі збитків слідчим суддею накладено арешт на її рахунки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції №3 Кам’янського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 За матеріалами  Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 340