Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.09.2021

Шахрайство з нерухомістю на понад 25 млн грн – на Київщині судитимуть адвоката

       

Бучанською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно адвоката за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що громадянин уклав із потерпілою договір купівлі-продажу об’єкту незавершеного будівництва з відстрочкою платежу. Проте, не маючи наміру реального виконання свого зобов’язання за цим договором, він заволодів нерухомістю, завдавши жінці понад 1 млн грн збитків.

Згодом чоловік розробив нову шахрайську схему та ввів в оману іншу знайому. Він переконав її укласти договір купівлі-продажу майнових прав на квартири у багатоквартирному житловому будинку та проінвестувати їх подальше будівництво. З метою збагачення та фактично повторного продажу квартир обвинувачений передав  право власності на них третім особам, зареєструвавши декілька квартир за собою і змінивши їх юридичну адресу. Таким чином цій потерпілій адвокат завдав понад 24 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснювалося відділом поліції №2 Бучанського райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 343