Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
17.09.2021

Перевищення службових повноважень, грабежі та розбої – засуджено двох колишніх поліцейських

       

За підтримання публічного обвинувачення Харківською обласною прокуратурою суд визнав колишніх начальника сектору відділу поліції та старшого оперуповноваженого того ж відділу винними у перевищенні службових повноважень, грабежі та розбої (ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 186, ч. 4 ст. 187 КК України). Їм призначено покарання 11 та 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки, з конфіскацією майна та позбавленням спеціальних звань.

Прокурором у суді доведено, що у квітні 2016 року до одного з відділів поліції у Дніпропетровській області звернулася жінка із заявою про скоєння крадіжки значної суми коштів та ювелірних виробів. Розшуком викраденого майна неофіційно зайнялися засуджені. Перевищуючи повноваження, вони незаконно проникли до домоволодіння одного зі свідків, обшукали приміщення та заволоділи мобільними телефонами.

У подальшому поліцейські встановили місцезнаходження крадія та затримали його, застосувавши фізичне насильство. Здійснюючи тиск та погрожуючи насиллям, небезпечним для життя, вони змусили вказати, де зберігається викрадене майно. Правоохоронці віддали затриманому крадію частину грошових коштів та відпустили, наказавши покинути територію Дніпропетровської області. Таким чином, поліцейські заволоділи  понад 42 млн грн.

Прокуратура оскаржуватиме цей вирок суду у зв’язку з невідповідністю покарання ступеню тяжкості злочину.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 544