Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.09.2021

Постачання наркотиків до виправної колонії - у Дніпрі викрито «смотрящого» та учасників злочинної організації (ФОТО)

       

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури організатору злочинної групи та її учасникам повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації, а також придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 2, 3 ст. 27 ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, у вересні 2020 року так званий «смотрящий» - в’язень Дніпровської виправної колонії №89 створив організовану злочинну групу, до складу якої входило ще четверо осіб з числа засуджених і тих, хто перебуває на волі, з метою отримання прибутку від незаконного обігу наркотичних засобів на території установи.

Діючи згідно розподілених ролей, учасники групи налагодили постачання наркотичної речовини «метадон» на територію колонії, фасували його у сліп-пакети й збували в’язням, а отримані грошові кошти розподіляли між собою.

Під час проведення обшуків у виправній колонії та за місцем мешкання підозрюваних правоохоронними органами виявлено та вилучено наркотичні засоби, загальна вартість яких за цінами чорного ринку сягає близько 350 тис грн, грошові кошти у сумі 20 тис грн та 2 тис доларів США, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, чорнові записи тощо.

Наразі учасникам злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України. 

   

   

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 280