Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.10.2021

Вимагання 10 тис доларів США неіснуючого боргу – на Київщині затримано двох осіб (ФОТО)

        

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом особам за фактом вимагання грошових коштів від приватного підприємця (ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців Київської області вимагали від приватного підприємця міста Переяслав 10 тис доларів США неіснуючого боргу. Підозрювані погрожували потерпілому та його родині фізичною розправою і вбивством, застосовуючи при цьому силу.

Правоохоронці затримали їх під час отримання чергової частини коштів у сумі 35 тис грн. Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів.  

У ході проведення невідкладних обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження і їхніх можливих спільників, виявлено й вилучено зброю, вибухові пристрої та наркотичні речовини.

Викриття та документування злочину проводилося прокуратурою спільно зі слідчим управлінням ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу  Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 516