Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.10.2021

Півмільйона гривень збитків на стільцях – підозрюють посадовців управління освіти столичної РДА

             

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва начальнику управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА та його заступнику повідомлено про підозру за фактом розтрати бюджетних коштів (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА уклало договір з підприємством щодо постачання шкільних стільців в кількості 1470 шт на загальну суму 940 800 грн. Встановлено, що поставлені меблі не відповідають технічним вимогам проведених публічних закупівель, а їх вартість завищена більше ніж удвічі. Вказані дії спричинили понад 450 тис грн збитків територіальній громаді.

В ході слідства проведено обшуки в управлінні освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА.

Також раніше в межах цього ж провадження прокуратура повідомила про підозру постачальнику за фактом привласнення бюджетних коштів (ч. 4 ст. 191 КК України).

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 614