Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.10.2021

Побиття адвоката на Київщині – у перевищенні службових повноважень підозрюють двох експоліцейських

                 

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, поєднаному із застосуванням насильства, колишньому поліцейському та ексзаступнику командира взводу полку поліції особливого призначення ГУ Нацполіції в Київській області (ч. 2 ст. 365 КК України).

За даними слідства, у липні 2019 року правоохоронці зупинили підозрілу, на їхню думку,  особу на узбіччі дороги у м. Обухові. Спочатку вони вимагали, щоб громадянин показав вміст своїх кишень і намагались провести поверхневий огляд, а потім збили його з ніг, застосували спецзасоби – кайданки  та наносили тілесні ушкодження. Потерпілий повідомив поліцейським, що має адвокатське посвідчення. Лише через 4 години з нього зняли кайданки та госпіталізували до медичного закладу у зв’язку із поганим самопочуттям. Діями працівників поліції чоловікові заподіяно легкі тілесні ушкодження, які призвели до короткочасного розладу здоров’я.

Досудове розслідування здійснюється другим слідчим відділом територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 468