Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.10.2021

Поширення злочинного впливу у колонії та вимагання – викрито трьох «смотрящих» на Сумщині

                      

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом чоловікам у поширенні злочинного впливу в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 КК України). Двоє з них також вимагали у жінки 5 тис дол США (ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства, двоє чоловіків, відбуваючи покарання в Державній установі «Сумська виправна колонія №116» та користуючись здобутим у кримінальному середовищі авторитетом, встановили на території колонії суворі правила поведінки серед засуджених з вимогами безумовного їх дотримання. При цьому навіть після звільнення, щоб не втрачати вплив на засуджених, вони призначили наближену до себе особу «смотрящим на зоні», який продовжував координувати злочинну діяльність на території виправної установи, зокрема, контролював збір коштів.

Чоловіки, які перебували на свободі, дізнавшись, що один із засуджених за шахрайство не віддав частку на утримання «злодійського общака», отримавши злочинним шляхом велику суму коштів, вони почали вимагали у його дружини 5 тис дол США, погрожуючи їй фізичною розправою.

У ході санкціонованих обшуків у колонії та за місцем проживання чоловіків вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку.

Двох підозрюваних, які передували на свободі, затримано. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі співробітниками Управлінням СБУ в Сумській області, працівниками Слідчого управління та Управління карного розшуку Нацполіції, за сприяння керівництва Державної установи «Сумська виправна колонія №116».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури

кількість переглядів: 339