Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.11.2021

Заволодіння понад 20 млн грн на будівництві казарм – судитимуть керівників підрядної організації (ФОТО)

       

Київською міською прокуратурою скеровано до Святошинського районного суду міста Києва обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактом заволодіння 20 млн грн бюджетних коштів, виділених на будівництво казарм.

Розслідуванням встановлено, що засновник, директор та бухгалтер підрядного підприємства, не маючи досвіду і технічної можливості, свідомо взяли участь у тендері Міністерства оборони України. Вони вказали найнижчу серед підрядників ціну щодо будівництва казарм у Житомирській та Полтавській областях. Після одержання авансового платежу – понад 20 млн грн, керівники перерахували кошти на рахунки підконтрольних фірм та витратили їх на власні потреби.

Обвинуваченим інкримінують заволодіння майном, несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем та  легалізація майна, одержаного злочинним шляхом (п. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 361 та ч. 2 ст. 209 КК України).

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Житомирській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 603