Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.11.2021

Судитимуть чоловіка, який намагався підпалити приміщення Офісу омбудсмена та Верховного Суду (ФОТО)

       

Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом умисних підпалів приміщень державних органів у м. Києві.

Розслідуванням встановлено, що 26 серпня 2021 року близько 15:00 на гарячу лінію 102 надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік кинув пляшку із запальною сумішшю до дверей приміщення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на вулиці Інститутській у Печерському районі столиці. Також він підпалив вхідні двері Верховного Суду на вул. Пилипа Орлика.

Його по «гарячих» слідах затримали правоохоронці. Ним виявився 51-річний уродженець Херсонщини, який чітко спланував ці злочини та заздалегідь підготував необхідні знаряддя.

Пересуваючись на моноколесі, чоловік почергово підпалив вхідні двері до приміщення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та вхід до Касаційного кримінального суду Верховного Суду.

Він пояснив, що мотивом цих злочинів було невдоволення діяльністю державних органів з вирішення його особистих сімейних проблем.

За наслідками проведеного досудового розслідування  чоловікові пред'явлено обвинувачення за фактом умисного  пошкодження чужого майна, вчиненого шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України).  Його діями спричинено майже 100 тис грн збитків. Прокурорами заявлено цивільні позови щодо відшкодування майнової шкоди на зазначену суму.

За висновками судово-психіатричної експертизи, чоловік є осудним. Наразі він перебуває під вартою.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

кількість переглядів: 526