Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
08.11.2021

Понад 1000 кущів коноплі та 15 кг розфасованого канабісу - викрито наркоугруповання на Одещині (ФОТО)

                  

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури та Малиновської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру організаторові та двом членам групи у вирощуванні та розповсюдженні канабісу в Одесі та області (ч.ч. 2,3 ст. 27, ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, група систематично займалась збутом наркотичних засобів за налагодженою схемою. Спільники влаштували місця для вирощування коноплі та після виготовлення канабісу, організатор групи розфасовував готовий наркотик у полімерні п’ятилітрові ємності та по 2-3 перевозив до Одеси, де передавав їх спільникам для подальшого збуту.

Члени групи розфасовували отриманий від організатора канабіс, зберігали його за місцем свого мешкання та роботи і збували у подальшому. Кошти за придбані наркотичні засоби «клієнти» перераховували на банківські картки або передавали безпосередньо в руки членів групи. 

Правоохоронці провели більше 20 обшуків, зокрема, за місцями мешкання та в автомобілях спільників, у ході яких вилучили мобільні телефони, банківські картки, кошти в національній та іноземній валюті, понад 1000 кущів коноплі та близько 10 кг висушеного та розфасованого канабісу, ваги та ZIP-пакети, що використовувались для фасування наркотиків.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління Головного Управління Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області. 

Вирішуються питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам угруповання.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 413