Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.11.2021

Шахрайство та підбурювання до надання неправомірної вигоди працівникам СБУ – викрито уродженця Сирії

        

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито громадянина України, уродженця Сирійської Арабської Республіки, у шахрайському заволодінні коштами іноземної громадянки, а також у підбуренні її до надання неправомірної вигоди працівникам СБУ (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК).

За даними слідства, чоловік, користуючись довірою громадянки Марокко, переконав її у необхідності передати йому 32 тис грн нібито для передачі співробітникам СБУ за невчинення дій для анулювання документів, які надають право на постійне проживання на території України та невжиття заходів щодо депортації її чоловіка.

Наразі уродженця Сирійської Арабської Республіки затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішуються питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться невідкладні слідчі дії з метою встановлення інших можливих учасників злочину.

Заходи з викриття кримінального правопорушення проводилися прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 395